Vegaburger met geroosterde ananas en chili-mayo

Bereiding

  1. Verwarm de ovengrill voor. Verhit 1 eetlepel olie en bak hierin de burgers volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg de plakken ananas op een bakplaat, bestrijk met 1 eetlepel olie en bestrooi met een beetje cayennepeper.
  2. Snijd de broodjes open. Bestrijk de snijkanten met de rest van de olie en leg ze met de snijkant naar boven naast de ananas op de bakplaat. Rooster, niet te dicht, circa 3 minuten onder de ovengrill.
  3. Meng de mayonaise met de chilisaus. Verdeel de hummus over de onderste broodhelften. Leg de sla erop met de tomaat en komkommer en bestrooi met zout en peper. Leg daarop de burgers, ananas en maak af met de saus. Leg de broodkapjes erop en steek eventueel vast.

Tips

  • Vervang de chilisaus in dit recept door barbecuesaus.

Ingrediënten

  • 2 groenteburgers
  • 3 el arachideolie
  • 2 plakken ananassen, blik
  • cayennepeper
  • 2 meergranenbollen of
  • 2 hamburgerbroodjes
  • 1 el mayonaise
  • 2 el chilisaus
  • 100 g hummus
  • 1 handje gemengde bladsla
  • 1 tomaat, in dunne plakken
  • 0,5 komkommer, in plakken

Bereidingtijd

25 minuten

Aantal personen

2 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 755 Kcal
Vetten 46 g
waarvan verzadigd 7 g
Koolhydraten 53 g
Vezels 9 g
Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: