Vegetarische lasagne

Bereiding

  1. Breng de kookroom aan de kook en laat hierin de kaas al roerend smelten. Breng de kaassaus op smaak met zout en versgemalen peper en laat een beetje afkoelen.
  2. Verwarm de oven voor op 180┬░C. Smeer een lepeltje van de saus uit over de bodem van een ovenschaal en leg hier 4 lasagnevellen op.
  3. Knijp de spinazie goed uit en verdeel de helft ervan over de eerste laag pastavellen. Bestrooi met wat zout en peper.
  4. Leg hierop weer 4 lasagnevellen en hierop een laag courgette. Bestrooi met Italiaanse kruiden en een paar lepels kaassaus.
  5. Ga verder met een laag pastavellen, plakken tomaat, kruiden en weer pastavellen.
  6. Eindig met de rest van de spinazie en bestrooi dit weer met wat zout en peper. Dek af met de laatste pastavellen.
  7. Giet de rest van de kaassaus er gelijkmatig over en bestrooi met nog wat kruiden en de Parmezaanse kaas.
  8. Bak de lasagne in circa 30 minuten gaar en goudbruin in de oven. Laat de lasagne circa 5 minuten staan alvorens hem aan te snijden.

Ingrediënten

  • 200 ml kookroom
  • 200 g gorgonzola
  • 20 groene lasagnebladen
  • 400 g diepvriesspinazie, ontdooid
  • 1 courgette, in lange dunne plakken
  • 1 eetl. gedroogde italiaanse kruiden
  • 4 trostomaten, in plakken, rijp
  • 100 g Parmezaanse kaas, versgeraspt

Bereidingtijd

25 minuten

  • 30 minuten oventijd

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.