Vegetarische spruitjesschotel

Bereiding

  1. Maak de spruitjes schoon.
  2. Kook ze in een laag kokend water 5 minuten.
  3. Halveer de appels en verwijder het klokhuis.
  4. Snijd de appels in kleine partjes.
  5. Pel en snipper de knoflook.
  6. Hak de noten grof.
  7. Verhit een scheutje olie in een wok en roerbak hierin de aardappelpartjes met het paprikapoeder 5 minuten.
  8. Voeg de spruitjes, de appel, de knoflook en de gemengde kruiden toe en roerbak nog 4 minuten.
  9. Schep de roomkaas erdoor en warm goed door.
  10. Voeg op het laatst de walnoten toe.
  11. Breng op smaak met peper en zout.
  12. Verdeel over 4 borden.

Tips

  • Je kunt hier ook een ovenschotel van maken.
  • Schep het gerecht dan in een ovenschaal, bedek met bladerdeeg en bak in ca. 25 minuten goudbruin in een hete oven (ca.200 graden)

Ingrediënten

  • 750 g spruitjes
  • 2 zoetzure appels
  • 2 teentjes knoflook
  • 75 g walnoten, gepeld
  • olijfolie
  • 600 g aardappelpartjes
  • paprikapoeder
  • 1 el gemengde gehakte kruiden
  • 75 g roomkaas met kruiden

Bereidingtijd

20 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 621 Kcal
Vetten 29 g
waarvan verzadigd 0 g
Koolhydraten 60 g
Vezels 0 g
Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: