Vegetarische spruitjesschotel
Bereiding
- Maak de spruitjes schoon.
- Kook ze in een laag kokend water 5 minuten.
- Halveer de appels en verwijder het klokhuis.
- Snijd de appels in kleine partjes.
- Pel en snipper de knoflook.
- Hak de noten grof.
- Verhit een scheutje olie in een wok en roerbak hierin de aardappelpartjes met het paprikapoeder 5 minuten.
- Voeg de spruitjes, de appel, de knoflook en de gemengde kruiden toe en roerbak nog 4 minuten.
- Schep de roomkaas erdoor en warm goed door.
- Voeg op het laatst de walnoten toe.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel over 4 borden.
Tips
- Je kunt hier ook een ovenschotel van maken.
- Schep het gerecht dan in een ovenschaal, bedek met bladerdeeg en bak in ca. 25 minuten goudbruin in een hete oven (ca.200 graden)
Ingrediënten
- 750 g spruitjes
- 2 zoetzure appels
- 2 teentjes knoflook
- 75 g walnoten, gepeld
- olijfolie
- 600 g aardappelpartjes
- paprikapoeder
- 1 el gemengde gehakte kruiden
- 75 g roomkaas met kruiden
Bereidingtijd
20 minuten
Aantal personen
4 personen
Moeilijkheidsgraad
Menugang
hoofdgerecht
Voedingswaarden
Energie | 621 Kcal |
---|---|
Vetten | 29 g |
waarvan verzadigd | 0 g |
Koolhydraten | 60 g |
Vezels | 0 g |