Visfilet met kurkuma, noedels en cashewnoten

Voorbereiding

Meng de kurkuma met de gember, knoflook en 2 eetlepels vissaus en marineer hierin de visfilets minimaal 30 minuten in de koelkast.

Bereiding

  1. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster de cashewnoten in een droge, hete koekenpan.
  2. Verhit de olie en fruit hierin de bosui en dille circa 5 minuten op middelhoge stand. Voeg de cashewnoten en vis met de marinade toe en bak deze in circa 8 minuten gaar.
  3. Verdeel de noedels over 4 borden. Leg de visfilets erbij en verdeel de bosui en cashewnoten erover. Serveer met de rest van de vissaus, schijfjes limoen, basilicum en koriander.

Ingrediënten

  • 1 theel. kurkuma
  • 2 eetl. verse gember, geraspt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 5 eetl. Thaise vissaus
  • 4 tilapiafilets of
  • 4 pangasiusfilets
  • 250 g rijstmie
  • 100 g cashewnoten
  • 4 eetl. zonnebloemolie
  • 8 lente-/bosuitjes, in stukjes van 3 cm
  • 1 bosje dille, fijngehakt
  • 1 limoen, in plakjes
  • 1 bosje basilicum
  • 1 bosje koriander

Bereidingtijd

20 minuten

  • 30 minuten marineertijd

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.