Vissoep

Bereiding

  1. Verwarm de olie en fruit hierin de ui circa 5 minuten. Los de bouillontabletten op in 1 liter water.
  2. Voeg de knoflook, aardappelblokjes en specerijen toe. Bak nog enkele minuten en voeg dan de tomaten, limoensap en bouillon toe.
  3. Laat de soep op middelhoge stand 15 minuten zachtjes koken en voeg dan de zalm toe. Kook nog een paar minuten verder op lage stand en breng de soep eventueel verder op smaak.
  4. Voeg als laatste de peper en bosui toe en serveer de soep met brood.

Ingrediënten

  • 2 eetl. olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 visbouillontabletten
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1 zoete aardappel, geschild, in kleine blokjes
  • 1 theel. kerriepoeder
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 2 tomaten, in blokjes
  • 1 limoen, sap
  • 400 g zalmfilets, in blokjes
  • 1 rode peper, in ringetjes, zonder zaadjes
  • 2 lente-/bosuitjes, in ringetjes

Bereidingtijd

20 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.