Volkoren tortillawraps met kruidige kikkererwten

Bereiding

  1. Was de spitskool en verwijder de kern.
  2. Snijd in reepjes van 0,5 cm.
  3. Pel de rode uien en snijd in dunne halve ringen.
  4. Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit de ui 1-2 minuten.
  5. Spoel de kikkererwten af in een vergiet en laat uitlekken.
  6. Voeg de kikkererwten toe aan de rode ui en laat het geheel nog 2-3 minuten bakken op laag vuur.
  7. Breng op smaak met de paprikapoeder, komijnpoeder, peper en eventueel wat zout.
  8. Meng de mayonaise, het citroensap en de yoghurt tot een dressing.
  9. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout.
  10. Vul de tortillawraps met de kikkererwtenvulling, spitskool, mayonaise dressing en wat geroosterde cashewnoten.

Tips

  • Gebruik ook eens dun gesneden andijvie in plaats van spitskool.

Ingrediënten

  • 1 spitskool
  • 2 rode uien
  • olijfolie
  • 310 g kikkererwten
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder (djinten)
  • 2 el mayonaise
  • 2 el citroensap
  • 2 el halfvolle yoghurt
  • 4 tortillawraps volkoren
  • 80 g cashewnoten, geroosterd

Bereidingtijd

30 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 593 Kcal
Vetten 28 g
waarvan verzadigd 0 g
Koolhydraten 60 g
Vezels 0 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.