Warm perentaartje

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
  3. Schep de halve peren in een vergiet en laat ze uitlekken.
  4. Rol 4 even grote balletjes van het amandelspijs.
  5. Druk in elke peer een balletje amandelspijs, in de ruimte waar het klokhuis eerst zat.
  6. Leg de plakjes bladerdeeg op een snijplank.
  7. Leg op elk plakje bladerdeeg een halve peer, met de platte zijde naar beneden.
  8. Knip het vanillestokje in 4 stukjes.
  9. Steek een stuk vanillestokje als steeltje in elke peer.
  10. Snijd met een mesje het deeg om de peer heen weg, maar houd om de peer een vingerdikke rand deeg over.
  11. Leg een stuk bakpapier op de bakplaat en leg hierop de perentaartjes.
  12. Zet de bakplaat in de voorverwarmde oven.
  13. Bak voorzichtig de perentaartjes in ongeveer 15 minuten goudbruin.
  14. Neem de bakplaat met behulp van ovenwanten voorzichtig uit de oven.
  15. Verwarm de abrikozenjam met 1 eetlepel water 15 seconden in de magnetron.
  16. Bestrijk met een bakkwast de peren met warme abrikozenjam.
  17. Verdeel de warme perentaartjes over 4 borden en schep met een ijslepel op elk bord een bolletje vanille ijs.

Ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 4 halve peren (uit blik)
  • 4 el amandelspijs
  • 0,5 vanillestokje
  • 3 el abrikozenjam
  • 4 bolletjes vanille-ijs

Bereidingtijd

15 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

nagerecht

Voedingswaarden

Energie 653 Kcal
Vetten 35 g
waarvan verzadigd 0 g
Koolhydraten 53 g
Vezels 0 g
Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: