Waterkerssoep met room

Bereiding

  1. Verwarm de olie in een soeppan en fruit hierin de sjalotten.
  2. Voeg de knoflook en aardappelblokjes toe en roerbak nog een paar minuten.
  3. Voeg de fijngehakte steeltjes van de waterkers en de bouillon toe en kook totdat de aardappels gaar zijn.
  4. Haal van de warmtebron en voeg de waterkersblaadjes toe. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
  5. Klop de room lobbig met wat zout en schep dit op de soep in de kommen.
  6. Lekker met een stukje boerenbrood.

Ingrediënten

  • 1 eetl. olie
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 1 zoete aardappel, geschild, in kleine blokjes
  • 150 g waterkers of, zak
  • 150 g rucola
  • 750 ml groentebouillon of
  • 750 ml kippenbouillon
  • 150 ml room

Bereidingtijd

15 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

voorgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.