Winterminestrone met boerenkool

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een soeppan en bak hierin de spekblokjes goudbruin en knapperig. Voeg de knoflook en ui toe en bak deze 2 minuten mee.
  2. Voeg de bouillon, wortel, courgette, tomatenblokjes, bonen en boerenkool toe en laat 15 minuten pruttelen op een lage stand. Kook de pasta de laatste 7 minuten mee.
  3. Verdeel de soep over kommen en bestrooi met de kaas.

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 250 g spekblokjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1,5 l kippenbouillon
  • 1 winterwortel, in plakjes
  • 1 courgette, in plakjes
  • 400 g tomatenblokjes, blik
  • 400 g witte bonen, uitgelekt, blik
  • 250 g boerenkool, panklaar
  • 150 g fusilli
  • 75 g Parmezaanse kaas, in flinters

Bereidingtijd

30 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.