Wintersalade met zoete aardappel en boerenkool

Bereiding

  1. Wrijf de aardappelplakjes en het stuk feta in met 2 eetlepels olijfolie en rooster op de barbecue.
  2. Meng intussen de rest van de olijfolie met de mosterd en het citroensap tot een dressing.
  3. Bak de spekjes in een droge, hete koekenpan. Meng de spekjes met de dressing en de rest van de ingrediƫnten.
  4. Verkruimel de feta en meng samen met de zoete aardappel door de salade.

Ingrediënten

  • 3 zoete aardappels, in plakken
  • 100 g feta, aan een stuk
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1 theel. mosterd
  • 2 eetl. citroensap
  • 100 g magere spekreepjes
  • 150 g boerenkool, panklaar
  • 3 eetl. gedroogde cranberry's
  • 4 eetl. pecannoten
  • 3 eetl. peterselie, fijngehakt

Bereidingtijd

25 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

lunch, bijgerecht, voorgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.