Winterse witlofsalade met zalmfilet

Omschrijving

Snijd de aardappelen in blokjes en kook ze in een laagje water in ca. 20 minuten gaar. Giet ze af. Bestrooi ondertussen de zalmfilets met wat peper en zout. Verhit 2 el olie in een grote koekenpan en bak hierin op matig hoog vuur de zalmfilets ca. 3 minuten aan elke kant goudbruin en gaar. Halveer de citroen, pers 1 helft uit en snijd de andere helft in partjes. Maak de witlof schoon, snijd in reepjes of stukjes en doe met de wortelsalade in een grote kom. Besprenkel met wat citroensap. Maak het fruit schoon en snijd het in plakjes, voeg het toe aan de kom en meng alles goed zodat ook het fruit (om verkleuring tegen te gaan) met het citroensap in aanraking komt. Meng vlak voor het eten de (lauwwarme) aardappelblokjes met de witlof, wortelsalade, winterfruit en de iets fijner gestampte noten door elkaar en breng op smaak met de rest van de olie en naar smaak wat citroensap, peper en zout. Verdeel de witlofsalade over 4 borden, leg er een gebakken zalmfilet naast en leg op elke filet een partje citroen.

Ingrediënten

  • 1 kg vastkokende aardappelen, geschild
  • 400 g zalmfilet 
  • 4 el olijfolie 
  • 1 citroen 
  • 400 g witlof
  • 200 g wortelsalade 
  • 2 stuks winterfruit (bijv. appel en peer) 
  • 80 g ongezouten notenmix

Bereidingtijd

ca. 25 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.