Witlof ´lepeltjes´

Bereiding

  1. Maak eerst een vullingen door de ingrediƫnten met elkaar te mengen en breng dit eventueel op smaak met zout en peper.
  2. Snijd de stronk van de witlof een centimeter af en pluk de blaadjes los.
  3. Leg de blaadjes als bootjes op een schaal en schep er twee theelepeltjes van de vulling in.
  4. Bestrooi met wat groene kruiden of wat versgemalen peper en serveer direct.

Ingrediënten

  • 3 stronkjes witlof
  • 100 g oude kaas of, in miniblokjes, voor de kaasvulling
  • 100 g jonge kaas, in miniblokjes, voor de kaasvulling
  • 2 eetl. blanke rozijnen, voor de kaasvulling
  • 2 lente-/bosuitjes, fijngesneden, voor de kaasvulling
  • 1 eetl. mayonaise, voor de kaasvulling
  • 1 theel. mosterd, voor de kaasvulling
  • 2 eetl. bieslook, fijngesneden, voor de kaasvulling
  • 100 g gekookte ham, in miniblokjes, voor de hamvulling
  • 3 zoetzure augurkjes, fijngesneden, voor de hamvulling
  • 2 lente-/bosuitjes, fijngesneden, voor de hamvulling
  • 1 eetl. mayonaise, voor de hamvulling
  • 1 theel. mosterd, voor de hamvulling
  • 2 eetl. peterselie, fijngesneden, voor de hamvulling
  • 0,5 friszure appel, gewassen, in miniblokjes, voor de fruitvulling
  • 2 eetl. blanke rozijnen, voor de fruitvulling
  • 1 mandarijntje, in stukjes, voor de fruitvulling
  • 0,5 banaan, in miniblokjes, voor de fruitvulling
  • 1 theel. citroensap, voor de fruitvulling
  • 1 theel. honing, voor de fruitvulling

Bereidingtijd

15 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

klein gerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.