Witlof cremesoep met chorizo en manchego

Bereiding

  1. Snijd de witlof in stukjes van 3 cm.
  2. Houd wat mooie blaadjes achter voor het garnituur.
  3. Was en droog de witlof (makkelijk met de slacentrifuge).
  4. Pel en hak de knoflook fijn.
  5. Snijd de chorizo in heel dunne plakjes.
  6. Snijd de kaas in kleine puntjes.
  7. Verwarm wat olijfolie in een diepe pan en smoor hierin de knoflook en witlof op een laag vuur ca. 5 minuten (niet bruin laten worden).
  8. Voeg de cayennepeper en het paprikapoeder toe, verwarm even mee.
  9. Zet het vuur hoog en blus af met de kippenbouillon en slagroom.
  10. Kook 5-8 minuten tot de witlof gaar is.
  11. Pureer met een staafmixer of in de blender tot een gladde crèmesoep en zeef boven een andere pan.
  12. Controleer de dikte van de crème, deze is goed als die zoals een gebonden soep van de bolle kant van een lepel afloopt.
  13. Voeg eventueel wat extra bouillon toe als de crème te dik is of laat het inkoken als het te dun is.
  14. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  15. Snijd de avocado in min of meer gelijke stukken en breng ze op smaak met peper en zout.
  16. Verdeel de avocado over 4 warme diepe borden.
  17. Leg de achtergehouden witlof blaadjes als garnituur bij de avocado en schenk de hete soep erbij.
  18. Verdeel de puntjes Manchego, plakjes chorizo en geknipte tuinkers over de crèmesoep.
  19. Druppel er wat olijfolie bij en rasp er eventueel nog wat Manchego over.

Ingrediënten

  • 500 g witlof
  • 40 g chorizo
  • 100 g Manchego kaas
  • 0,5 l kippenbouillon
  • 300 ml slagroom
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 1 mespunt paprikapoeder
  • 1 avocado
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 1 bakje tuinkers

Bereidingtijd

35 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

voorgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.