Witlofgratin met tijm en walnoten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175┬░C. Snijd de struikjes lof in de lengte in smalle reepjes, verwijder harde stukken. Hak de walnoten grof. Rits de blaadjes tijm van de takjes. Verdeel de lofreepjes met de walnoten, de tijmblaadjes en de helft van de kaas over de ovenschaal, zodat alles een beetje door elkaar zit en goed verdeeld is. Strooi er peper en eventueel wat zout over. Schenk de kookroom er gelijkmatig over. Bestrooi met de rest van de kaas. Zet de schaal in de oven en laat de lof in ca. 35 minuten beetgaar worden en de kaas goud bruin.

Tips

  • Je kunt dit gerecht ook als vegetarisch hoofdgerecht eten. Voeg dan 100 g walnoten i.p.v. 50 g toe. Geef er aardappelpuree bij. Genoeg voor ca. 2 personen.
  • Variatie met vlees: meng de rauwe reepjes witlof met reepjes ham of pastrami.

Ingrediënten

  • 4 stronkjes witlof
  • 5 takjes tijm
  • 50 g walnoten
  • 125 g geraspte gratin-kaas en/of Beemster flakes
  • peper en zout
  • 250 ml kookroom of Finesse voor koken

Bereidingtijd

45 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

bijgerecht

Voedingswaarden

Energie 374 Kcal
Vetten 32 g
waarvan verzadigd 16 g
Koolhydraten 8 g
Vezels 3 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.