Witlofrolletjes met spruiten en spekmayonaise

Bereiding

  1. Was de spruitjes en kook ze in ongeveer 5 minuten gaar in gezouten kokend water.
  2. Spoel de spruiten daarna onder de koude kraan.
  3. Snijd de onderkant van de witlofstronken af zodat de buitenste blaadjes los komen.
  4. Trek de rest van de blaadjes ook los.
  5. Houd een paar lof blaadjes apart.
  6. Kook de rest van de lofblaadjes 1-2 minuten in gezouten kokend water tot ze een beetje zacht zijn.
  7. Spoel ze daarna koud onder de kraan.
  8. Rol de helft van de gekookte witlofbladeren op en steek er een cocktailprikker in.
  9. Rol in de andere helft van de witlofblaadjes een spruitje en steek er ook een cocktail prikker in.
  10. Bak de spekreepjes in een droge koekenpan op een matig vuur uit en krokant.
  11. Schep ze met een schuimspaan uit de pan op keukenpapier en laat ze uitlekken.
  12. Houd een eetlepel spekjes apart en hak de rest van het krokante spek grof kruim.
  13. Meng het kruim met de mayonaise.
  14. Leg de witlof en spruitrolletjes op een bord.
  15. Leg de rest van de gekookte spruitjes en rauwe lofblaadjes erbij, bestrooi met de achtergehouden stukjes spek en schep de spekmayonaise ertussen (kan ook in een bakje).
  16. Dip de groenten in de spekmayonaise.

Ingrediënten

  • 3 stronken witlof
  • 20 spruitjes, schoongemaakt
  • 50 g Oliehoorn mayonaise
  • 20 g gerookte spekreepjes

Benodigdheden

  • 10 cocktailprikkers

Bereidingtijd

20 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

voorgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.