Witlofrolletjes uit de oven

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220C.
  2. Halveer de aardappelen en kook ze in een laagje water in ca. 20 minuten gaar.
  3. Maak ondertussen de witlof schoon en kook de hele struikjes 3 minuten in ruim kokend water.
  4. Giet af en laat afkoelen.
  5. Roer de roomkaas los met wat appelsap.
  6. Rol elk struikje (gekookte) witlof in een plakje kipfilet.
  7. Leg de witlofrolletjes netjes naast elkaar in een passende ovenschaal.
  8. Schenk het roomkaasmengsel erover en zet de schaal 15 minuten in het midden van de hete oven.
  9. Knip de bieslook grof.
  10. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
  11. Voeg de mosterd, wat van het vocht uit de ovenschaal, de helft van de bieslook en naar smaak peper en zout toe.
  12. Verdeel de witlofrolletjes over 4 borden en schep de aardappelpuree ernaast.
  13. Bestrooi met de rest van de bieslook.

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappel, geschild
  • 600 g witlof
  • 90 g roomkaas met bieslook
  • 1 scheutje appelsap
  • 400 g gerookte kipfilet (vleeswaren)
  • 30 g verse bieslook
  • 0,5 el honingmosterd

Bereidingtijd

30 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.