Witlofsalade met peperige zoete-aardappelchips en granaatappeldressing

Bereiding

  1. Haal de blaadjes witlof los en snijd ze schuin door. Leg in een bak met koud water.
  2. Verhit de olie totdat een blokje brood bruisend blijft drijven. Schaaf de ongeschilde aardappels met een kaasschaaf of mandoline in dunne plakken. Frituur de plakjes aardappel in porties circa 4 minuten tot ze donkeroranje zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Schud de chips in een schaal om met zout en chilipeper naar smaak. Meng de witlofblaadjes en 3 eetlepels granaatappelpitten door de chips en verdeel over 4 borden.
  4. Maal de rest van de granaatappelpitten in een vijzel fijn met de honing en azijn. Voeg in een straaltje de olie toe. Breng op smaak met zout en bedruppel de salade met de dressing. Bestrooi naar smaak met chilipeper.

Ingrediënten

  • 2 stronkjes witlof
  • 500 ml zonnebloemolie
  • 2 zoete aardappels, schoongeboend
  • 0,5 theel. chilipepervlokken
  • 4 eetl. granaatappelpitjes
  • 1 theel. honing
  • 1 eetl. witte balsamicoazijn of
  • 1 eetl. frambozenazijn
  • 2 eetl. olijfolie of
  • 2 eetl. notenolie

Benodigdheden

  • keukenpapier
  • vijzel

Bereidingtijd

30 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

voorgerecht, tussengerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.