Witlofschotel met kip en kaas

Bereiding

  1. Snijd de kipfilets in blokjes of reepjes en bestrooi ze met de kruiden.
  2. Haal de stronkjes uit de struikjes witlof en snijd de groente in reepjes van 1 cm.
  3. Verdeel de lente/bosuitjes in ringetjes en houd wat loof apart voor de garnering.
  4. Borstel de champignons en snijd ze in plakjes.
  5. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de kipstukjes in 12-15 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn.
  6. Schep de kipfiletstukjes uit de pan en houd ze even warm.
  7. Voeg de rest van de olijfolie bij het bakvet en roerbak hierin witlof, lente/bosuitjes en de champignons 3 minuten.
  8. Schep de creme fraiche en de kaas erdoor en verwarm zonder te koken tot de kaas gesmolten is.
  9. Meng de kipfilet erdoor en voeg peper en zout naar smaak toe.
  10. Serveer de schotel bestrooid met het uitjesloof.
  11. Lekker met rösti.

Ingrediënten

  • 500 g kipfilets
  • 1 el gemengde orientaalse kruiden
  • 800 g witlof
  • 4 lente-/bosuitjes
  • 200 g champignons
  • 2 el olijfolie
  • 125 ml crème fraîche
  • 100 g gorgonzola
  • versgemalen peper
  • zout

Bereidingtijd

35 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.