Witloftaart met kerstomaatjes en boerenkaas

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed de springvorm met het deeg en druk de deegranden goed tegen elkaar.
  2. Prik met een vork hier en daar gaatjes in het deeg. Zet de vorm met het deeg even in de koelkast.
  3. Kook de witlofstronkjes 3 minuten, giet af en laat goed uitlekken.
  4. Klop de eieren los met zout, peper, de kookroom en het kerriepoeder. Meng de helft van de kaas erdoor.
  5. Halveer de stronkjes witlof in de lengte. Meng de rest van de kaas met het broodkruim en verdeel dit mengsel over de deegbodem.
  6. Leg het witlof in een stervorm erop, verdeel de cherry-/kerstomaatjes ertussen en schenk het eimengsel erover.
  7. Bak de taart in het midden van de oven in circa 40 minuten goudbruin en gaar.
  8. Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan goudbruin en strooi ze voor het serveren over de taart.

Ingrediënten

  • 6 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
  • 6 stronkjes witlof, ca. 600 g
  • 4 eieren
  • 200 ml kookroom
  • 200 ml crème fraîche
  • 1 theel. kerriepoeder
  • 200 g belegen boerenkaas, geraspt
  • 1 snee oud brood, verkruimeld, zonder korst
  • 250 g cherry-/kerstomaatjes, gehalveerd
  • 2 eetl. pijnboompitten

Bereidingtijd

20 minuten

  • 40 minuten oventijd

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.