Witte asperges in bieslooksaus

Bereiding

  1. Schil de asperges, snijd het harde stukje aan de onderkant eraf en halveer ze.
  2. Maak de prei schoon, snijd 1 prei in dunne ringen en de rest in dikke plakjes.
  3. Pel en snijd het teentje knoflook fijn.
  4. Kook de asperges in een hapjespan met de kookroom, de dunne preiringen, de knoflook, het citroensap, een flinke scheut water ( de asperges moeten zo goed als onder de room staan ) en wat zout en peper in 15-30 minuten gaar.
  5. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, en de plakjes prei gaar.
  6. Giet af.
  7. Scheur de ham in stukjes.
  8. Meng door de warme pasta, breng op smaak met wat peper en zout.
  9. Schep de bieslook door de prei-roomsaus.
  10. Verdeel de pasta over 4 diepe borden, schep de asperges met bieslooksaus erover.
  11. Bestrooi eventueel met wat extra bieslook.

Ingrediënten

  • 1 kg witte asperge
  • 4 jonge prei
  • 1 teentje knoflook
  • 200 ml kookroom
  • 1 el citroensap
  • 400 g tagliatelle
  • 250 g achterhammen
  • 2 el verse bieslook

Bereidingtijd

30 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 547 Kcal
Vetten 40 g
waarvan verzadigd 0 g
Koolhydraten 18 g
Vezels 0 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.