Wok met tuinbonen en peterselierijst

Bereiding

  1. Was de paksoi, kastanjechampignons en de bosuitjes.
  2. Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Snijd de kastanjechampignons in kwarten.
  4. Verhit olijfolie in een wokpan en wok de champignons 2-3 minuten.
  5. Snijd in de tussentijd de paksoi in reepjes en voeg toe aan de champignons.
  6. Pers de knoflook en voeg toe.
  7. Snijd de bosuitjes in ringen van 1 cm en voeg toe.
  8. Roerbak het geheel nog 5 minuten.
  9. Spoel de tuinbonen af en laat uitlekken in een vergiet.
  10. Voeg de tuinbonen toe aan het groentenmengsel en breng op smaak met de sojasaus, peper en eventueel wat zout.
  11. Giet de rijst af en laat 1-2 minuten uitdampen.
  12. Was de peterselie en hak fijn met een scherp mes.
  13. Meng de peterselie door de rijst.
  14. Serveer de roerbak met de peterselierijst en bestrooi met geroosterd sesamzaad.

Tips

  • Gebruik ook eens andere peulvruchten in plaats van tuinbonen, bijvoorbeeld doperwten of kikkererwten.

Ingrediënten

  • 1 paksoi
  • 250 kastanjechampignons
  • 3 lente-/bosuitjes
  • 300 zilvervliesrijst
  • olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 335 g tuinbonen
  • 2 el sojasaus
  • 20 g peterselie
  • 4 el sesamzaad, geroosterd

Bereidingtijd

30 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.