Wortelsalade met sinaasappeldressing en komijn

Bereiding

  1. Meng de ingrediënten voor de dressing. Giet 2/3 van de dressing over de wortelrasp en breng op smaak met zout en peper. Roer de komijn erdoor.
  2. Leg de plakken sinaasappel op een schaal en schep de geraspte wortel in het midden. Besprenkel met de overige dressing en bestrooi de salade met de olijven en peterselie.

Tips

  • Vervang het komijnzaad in dit recept eventueel door komijnpoeder (djinten).

Ingrediënten

  • 8 wortels, geschrapt, geraspt
  • 1 eetl. komijnzaad, geroosterd
  • 2 sinaasappels, geschild, in dunne plakken
  • 70 g zwarte olijven, grof gehakt, zonder pit
  • 1 handje peterselie, fijngehakt
  • 6 eetl. olijfolie, voor de dressing
  • 50 ml sinaasappelsap, voor de dressing
  • 1 eetl. mosterd, voor de dressing
  • 3 eetl. wittewijnazijn, voor de dressing

Bereidingtijd

15 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

bijgerecht, voorgerecht

Voedingswaarden

Energie 225 Kcal
Vetten 19 g
waarvan verzadigd 3 g
Koolhydraten 10 g
Vezels 0 g
Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: