Wortelsoep

Bereiding

  1. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui circa 5 minuten op een lage stand.
  2. Voeg de aardappel, wortel, gember en specerijen toe en fruit nog enkele minuten verder.
  3. Giet de bouillon erbij en laat op middelhoge stand circa 15 minuten zachtjes koken. P
  4. ureer de soep als de wortel gaar is en breng verder op smaak met zout en peper.
  5. Roer er naar smaak sinaasappelsap en -rasp door.

Ingrediënten

  • 1 eetl. olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 zoete aardappel, geschild, in stukjes
  • 500 g wortels, geschild, in plakjes
  • 1 verse gember, fijngehakt, geschild
  • 1 theel. komijnpoeder (djinten)
  • 1 theel. kurkuma of
  • 1 theel. kerriepoeder
  • 1 l kippenbouillon
  • 1 sinaasappel, rasp en sap

Bereidingtijd

25 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

lunch, voorgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.