Wraps met bonenchili en falafel
Bereiding
- Verhit 1 eetlepel olie en fruit hierin de ui circa 5 minuten op middelhoge stand. Voeg de helft van de knoflook en chilipoeder naar smaak toe en fruit nog een halve minuut mee.
- Schep de bonen en bosui erdoor en houd warm op de laagste stand. Schaaf de komkommer met de kaasschaaf in lange linten.
- Klop de kwark los met de rest van de knoflook, zout en peper. Schep de komkommerlinten erdoor.
- Verwarm de tortillawraps. Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan en bak hierin de falafel rondom knapperig.
- Leg de warme tortilla's op een bord en verdeel wat bonenchili en falafel erover. Leg de avocado en komkommersalade erop en bestrooi royaal met de koriander.
Tips
- Vervang chilipoeder in dit recept door paprikapoeder voor een wat minder scherpe smaak.
- Serveer ook eens met hummus of baba ganoush (auberginespread) in plaats van avocado.
Ingrediënten
- 2 el olie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 mespunt chilipoeder
- 1 blik zwarte bonen of, afgespoeld, uitgelekt
- 1 blik kidneybonen, afgespoeld, uitgelekt
- 4 lente-/bosuitjes, fijngehakt
- 1 komkommer, gewassen
- 2 el kwark of
- 2 el yoghurt
- 8 tortillawraps
- 400 g falafel
- 1 avocado, in plakken
- 1 bosje koriander, gehakt
Benodigdheden
- kaasschaaf
Bereidingtijd
30 minuten
Aantal personen
4 personen
Moeilijkheidsgraad
Menugang
hoofdgerecht
Voedingswaarden
Energie | 855 Kcal |
---|---|
Vetten | 30 g |
waarvan verzadigd | 4 g |
Koolhydraten | 106 g |
Vezels | 19 g |