Wraps met bonenchili en falafel

Bereiding

  1. Verhit 1 eetlepel olie en fruit hierin de ui circa 5 minuten op middelhoge stand. Voeg de helft van de knoflook en chilipoeder naar smaak toe en fruit nog een halve minuut mee.
  2. Schep de bonen en bosui erdoor en houd warm op de laagste stand. Schaaf de komkommer met de kaasschaaf in lange linten.
  3. Klop de kwark los met de rest van de knoflook, zout en peper. Schep de komkommerlinten erdoor.
  4. Verwarm de tortillawraps. Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan en bak hierin de falafel rondom knapperig.
  5. Leg de warme tortilla's op een bord en verdeel wat bonenchili en falafel erover. Leg de avocado en komkommersalade erop en bestrooi royaal met de koriander.

Tips

  • Vervang chilipoeder in dit recept door paprikapoeder voor een wat minder scherpe smaak.
  • Serveer ook eens met hummus of baba ganoush (auberginespread) in plaats van avocado.

Ingrediënten

  • 2 el olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 mespunt chilipoeder
  • 1 blik zwarte bonen of, afgespoeld, uitgelekt
  • 1 blik kidneybonen, afgespoeld, uitgelekt
  • 4 lente-/bosuitjes, fijngehakt
  • 1 komkommer, gewassen
  • 2 el kwark of
  • 2 el yoghurt
  • 8 tortillawraps
  • 400 g falafel
  • 1 avocado, in plakken
  • 1 bosje koriander, gehakt

Benodigdheden

  • kaasschaaf

Bereidingtijd

30 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 855 Kcal
Vetten 30 g
waarvan verzadigd 4 g
Koolhydraten 106 g
Vezels 19 g
Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: