Yoghurtijs banaan-kokos
Bereiding
- Leg de plakjes bananen circa 30 minuten in de diepvries.
- Pureer ze met de yoghurt en de honing tot een dik, romig mengsel.
- Schep er de chocolade doorheen.
- Vul de vormpjes ermee en vries in.
- Bestrooi de bevroren ijsjes voor het serveren met gemalen kokos.
Tips
- Tik altijd even met de ijsvormpjes op het werkblad zodat luchtbellen kunnen ontsnappen.
- Sluit de vormen met de deksels en de stokjes.
- Voor het opeten: laat de ijsjes circa 5 minuten buiten de diepvries staan of dompel de onderkant van de vormpjes kort in heet water. Trek ze altijd voorzichtig aan het stokje uit de vormpjes.
Ingrediënten
- 6 bananen, in plakjes
- 250 ml yoghurt
- 2 eetl. honing
- 100 g pure chocolade, in stukjes
- 4 eetl. kokosrasp
Bereidingtijd
15 minuten
- 240 minuten vriestijd
Aantal personen
8 personen
Moeilijkheidsgraad
Menugang
tussendoortje, nagerecht
Voedingswaarden
Energie | 220 Kcal |
---|---|
Vetten | 8 g |
waarvan verzadigd | 5 g |
Koolhydraten | 33 g |
Vezels | 0 g |