Yoghurtijs banaan-kokos

Bereiding

  1. Leg de plakjes bananen circa 30 minuten in de diepvries.
  2. Pureer ze met de yoghurt en de honing tot een dik, romig mengsel.
  3. Schep er de chocolade doorheen.
  4. Vul de vormpjes ermee en vries in.
  5. Bestrooi de bevroren ijsjes voor het serveren met gemalen kokos.

Tips

  • Tik altijd even met de ijsvormpjes op het werkblad zodat luchtbellen kunnen ontsnappen.
  • Sluit de vormen met de deksels en de stokjes.
  • Voor het opeten: laat de ijsjes circa 5 minuten buiten de diepvries staan of dompel de onderkant van de vormpjes kort in heet water. Trek ze altijd voorzichtig aan het stokje uit de vormpjes.

Ingrediënten

  • 6 bananen, in plakjes
  • 250 ml yoghurt
  • 2 eetl. honing
  • 100 g pure chocolade, in stukjes
  • 4 eetl. kokosrasp

Bereidingtijd

15 minuten

  • 240 minuten vriestijd

Aantal personen

8 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

tussendoortje, nagerecht

Voedingswaarden

Energie 220 Kcal
Vetten 8 g
waarvan verzadigd 5 g
Koolhydraten 33 g
Vezels 0 g
Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: