Yoghurtijs kersen-honing

Bereiding

  1. Meng de kersen met de honing en het citroensap. Breng aan de kook, roer tot een stroperig geheel en laat afkoelen.
  2. Meng de yoghurt met de kersen losjes door elkaar zodat er strepen zichtbaar zijn. Vul de vormpjes en vries in.

Tips

  • Tik altijd even met de ijsvormpjes op het werkblad zodat luchtbellen kunnen ontsnappen.
  • Sluit de vormen met de deksels en de stokjes.
  • Voor het opeten: laat de ijsjes circa 5 minuten buiten de diepvries staan of dompel de onderkant van de vormpjes kort in heet water. Trek ze altijd voorzichtig aan het stokje uit de vormpjes.

Ingrediënten

  • 250 g kersen, gehalveerd, ontpit
  • 75 ml honing
  • 1 theel. citroensap
  • 600 ml yoghurt

Benodigdheden

  • 8 ijsvormpjes

Bereidingtijd

15 minuten

  • 240 minuten vriestijd

Aantal personen

8 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

tussendoortje, nagerecht

Voedingswaarden

Energie 80 Kcal
Vetten 1 g
waarvan verzadigd 1 g
Koolhydraten 14 g
Vezels 0 g
Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: