Yoghurtijs kersen-honing
Bereiding
- Meng de kersen met de honing en het citroensap. Breng aan de kook, roer tot een stroperig geheel en laat afkoelen.
- Meng de yoghurt met de kersen losjes door elkaar zodat er strepen zichtbaar zijn. Vul de vormpjes en vries in.
Tips
- Tik altijd even met de ijsvormpjes op het werkblad zodat luchtbellen kunnen ontsnappen.
- Sluit de vormen met de deksels en de stokjes.
- Voor het opeten: laat de ijsjes circa 5 minuten buiten de diepvries staan of dompel de onderkant van de vormpjes kort in heet water. Trek ze altijd voorzichtig aan het stokje uit de vormpjes.
Ingrediënten
- 250 g kersen, gehalveerd, ontpit
- 75 ml honing
- 1 theel. citroensap
- 600 ml yoghurt
Benodigdheden
- 8 ijsvormpjes
Bereidingtijd
15 minuten
- 240 minuten vriestijd
Aantal personen
8 personen
Moeilijkheidsgraad
Menugang
tussendoortje, nagerecht
Voedingswaarden
Energie | 80 Kcal |
---|---|
Vetten | 1 g |
waarvan verzadigd | 1 g |
Koolhydraten | 14 g |
Vezels | 0 g |