Zalm met citroen en tijm in zoutkorst

Bereiding

  1. Steek de barbecue aan. Leg de zalmfilets tegen elkaar aan in de ovenschaal. Maal wat peper over de vis en leg de tijm en citroen erop.
  2. Meng het zout met de eiwitten in een schaal tot een kleverig mengsel. Bedek de vis helemaal met dit zoutmengsel, zodat alle kanten goed zijn afgesloten.
  3. Zet de schaal op het rooster van de barbecue en sluit het deksel van de barbecue. Laat de vis circa 30 minuten garen. Neem de schaal van de barbecue en laat circa 5 minuten rusten.
  4. Tik de stevig geworden zoutkorst los en schep de vis op warme borden. Lekker met een aardappelsalade met kappertjes en dille.

Ingrediënten

  • 4 grote zalmfilets
  • 2 takjes tijm
  • 1 citroen, schoongeboend, in 8 plakjes
  • 1 kg zeezout
  • 2 eiwitten, losgeklopt

Benodigdheden

  • barbecue met deksel
  • ovenschaal, ingevet

Bereidingtijd

40 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

bijgerecht

Voedingswaarden

Energie 370 Kcal
Vetten 22 g
waarvan verzadigd 5 g
Koolhydraten 1 g
Vezels 0 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.