Zalmburger met kropsla en kruidenboter

Voorbereiding

Maal voor de kruidenboter de boter in een keukenmachine fijn met de citroenrasp, alle kruiden, zout en peper. Schep dit mengsel met een spatel uit de kom en bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast.

Bereiding

  1. Spoel de mengkom van de boter niet schoon, maar gebruik deze om de stukjes ijskoude zalm fijn te malen met de knoflook, zout en peper. Vorm van dit zalmgehakt 4 platte burgers.
  2. Bestrijk een grillpan met olie en verhit deze. Gril hierin de burgers in een paar minuten per kant om en om goudbruin.
  3. Verwarm het brood eventueel 2-3 minuten in de oven of tussen de contactgrill. Snijd de punten brood open en besmeer deze met de kruidenboter.
  4. Serveer met de zalmburgers, kropsla en rauwkost.

Tips

  • Worden de slabladeren al wat slapper? Leg ze dan even in een bak met ijskoud water, daar frissen ze van op!

Ingrediënten

  • 400 g zalmfilets, in blokjes, ontdooid, diepvries
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theel. olie
  • 1 Turks brood, in kwarten
  • 1 kropsla, gedroogd, gewassen, gescheurd
  • 250 g rauwkost
  • 200 g boter, zacht, voor de kruidenboter
  • 1 theel. citroenrasp, voor de kruidenboter
  • 1 bosje dille, gehakt, voor de kruidenboter
  • 1 bosje bieslook, gehakt, voor de kruidenboter
  • 1 bosje peterselie, gehakt, voor de kruidenboter

Bereidingtijd

30 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 890 Kcal
Vetten 59 g
waarvan verzadigd 30 g
Koolhydraten 55 g
Vezels 0 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.