Zalmburger met tomaat en pestocrème

Bereiding

  1. Doe de zalm, het eiwit, broodkruim, sjalotje en zout en peper in een keukenmachine en draai tot de zalm fijngehakt, maar geen puree is.
  2. Maak het mengsel eventueel eerder en zet het in de koelkast.
  3. Vorm er met met bloem bestoven handen 4 burgers van en bak ze 2-3 minuten per kant in 2 eetlepels olie.
  4. Meng de rest van de olie met knoflook en bestrijk de snijkanten van het brood met dit mengsel. Verwarm de ovengrill.
  5. Verdeel de rucola over het brood. Meng de mascarpone met de pesto.
  6. Leg de burgers met de pestocrème erop kort onder de hete grill. Serveer de zalmburgers op de broodjes met rucola.

Ingrediënten

  • 400 g zalmfilets, in blokjes
  • 1 eiwit
  • 50 g broodkruim
  • 1 sjalot, gehakt
  • 1 eetl. bloem
  • 3 eetl. arachideolie of
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 4 focaccia's of, licht geroosterd, opengesneden
  • 4 ciabattabroodjes, licht geroosterd, opengesneden
  • 50 g rucola
  • 125 ml mascarpone
  • 3 eetl. pesto

Bereidingtijd

20 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 635 Kcal
Vetten 42 g
waarvan verzadigd 14 g
Koolhydraten 33 g
Vezels 0 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.