Zalmkoekjes met boerenkool
Bereiding
- Kook de aardappels en boerenkool in circa 20 minuten gaar in water met zout. Giet af en stamp tot een fijne puree.
- Rasp de schil van de citroen.
- Laat de puree een beetje afkoelen en meng het ei, de zalm, bieslook en citroenrasp erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel het mengsel in 12 balletjes. Druk de balletjes plat en bestuif ze rondom met de bloem.
- Leg de zalmkoekjes op een bord, dek af met vershoudfolie en zet 1 uur in de koelkast.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de zalmkoekjes in 2 porties op een hoge stand in circa 6 minuten rondom goudbruin.
- Snijd de geraspte citroen in partjes en serveer bij de zalmkoekjes.
- Lekker met een groene salade.
Ingrediënten
- 500 g kruimige aardappels, geschild, in blokjes
- 200 g boerenkool, fijngesneden
- 1 citroen, schoongeboend
- 1 ei
- 400 g roze zalm, uitgelekt, blik
- 1 handje bieslook, fijngehakt
- 3 eetl. bloem
- 80 ml zonnebloemolie
Benodigdheden
- vershoudfolie
Bereidingtijd
35 minuten
- 60 minuten koelen
Moeilijkheidsgraad
Menugang
klein gerecht, brunch, bijgerecht
Voedingswaarden
Energie | 165 Kcal |
---|---|
Vetten | 10 g |
waarvan verzadigd | 1 g |
Koolhydraten | 10 g |
Vezels | 0 g |