Zalmkoekjes met boerenkool

Bereiding

  1. Kook de aardappels en boerenkool in circa 20 minuten gaar in water met zout. Giet af en stamp tot een fijne puree.
  2. Rasp de schil van de citroen.
  3. Laat de puree een beetje afkoelen en meng het ei, de zalm, bieslook en citroenrasp erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Verdeel het mengsel in 12 balletjes. Druk de balletjes plat en bestuif ze rondom met de bloem.
  5. Leg de zalmkoekjes op een bord, dek af met vershoudfolie en zet 1 uur in de koelkast.
  6. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de zalmkoekjes in 2 porties op een hoge stand in circa 6 minuten rondom goudbruin.
  7. Snijd de geraspte citroen in partjes en serveer bij de zalmkoekjes.
  8. Lekker met een groene salade.

Ingrediënten

  • 500 g kruimige aardappels, geschild, in blokjes
  • 200 g boerenkool, fijngesneden
  • 1 citroen, schoongeboend
  • 1 ei
  • 400 g roze zalm, uitgelekt, blik
  • 1 handje bieslook, fijngehakt
  • 3 eetl. bloem
  • 80 ml zonnebloemolie

Benodigdheden

  • vershoudfolie

Bereidingtijd

35 minuten

  • 60 minuten koelen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

klein gerecht, brunch, bijgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.