Zelf gepaneerde visfilet

Omschrijving

Schil de aardappelen, snijd ze in vieren en kook ze in een laagje water in ca. 20 minuten gaar. Afgieten en opschudden met 2 el peterselie. Snijd ondertussen de korsten van de boterhammen en maal het brood fijn. Meng op een diep bord de broodkruimels met 2 el peterselie. Klop het ei los met 1 el water, wat peper en eventueel wat zout. Wentel de visfilets eerst door het ei en vervolgens door de broodkruimels, zodat ze er helemaal mee bedekt zijn. Leg ze op een bord en bewaar ze even in de koelkast. Snijd de bietjes in partjes en de bosuitjes in ringetjes. Meng de mosterd in een grote schaal met de azijn, 4 el olijfolie en peper en zout naar smaak. (Voeg eventueel een theelepeltje suiker toe.) Schep de bietjes en de uitjes erdoor. Verhit 2 el olijfolie in een ruime koekenpan en bak hierin de visfilets om en om bruin en gaar, ca. 6 minuten. Verdeel de bietjessalade en de aardappeltjes over 2 borden en leg de vis ernaast.

Ingrediƫnten

  • 1 kg vastkokende aardappelen 
  • 4 el fijngehakte peterselie 
  • 3-4 witte boterhammen (liefst een paar dagen oud) 
  • 1 ei 
  • 4 pangasiusfilets (à 125 g vers of diepvries, ontdooid) 
  • 500 g bietjes 
  • 1 bos bosuitjes
  • 1 el mosterd 
  • 2 el azijn 
  • olijfolie Extra: staafmixer met maalbeker of een foodprocessor

Bereidingtijd

ca. 30 minuten

Aantal personen

4 persone

Moeilijkheidsgraad

Menugang

Hoofdgerecht

Voedingswaarden

563;20;38;59
Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze aanbiedingen, de lekkerste recepten, handige tips en andere nieuwtjes.