Zelfgemaakte gember-citroenlimonade

Bereiding

  1. Verwarm voor de siroop 200 ml water in een steelpannetje met de suiker en 4 cm gember in plakken. Breng aan de kook en laat circa 20 minuten inkoken tot een siroop.
  2. Voeg het sap van 3 citroenen toe en laat de gember nog minimaal 2 uur trekken in de siroop terwijl deze afkoelt.
  3. Serveer de gember-citroensiroop met (bruis)water, ijsklontjes, en schijfjes citroen.

Ingrediënten

  • mineraalwater met koolzuur
  • ijsblokje
  • citroen, om te garneren
  • 250 g suiker, voor de siroop
  • 1 verse gember, in plakjes, ca. 4 cm, voor de siroop
  • 3 citroenen en, sap, voor de siroop

Bereidingtijd

5 minuten

  • 120 minuten trekken
  • 20 minuten kooktijd

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

bijgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.