Zoete aardappel marmercake

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 150C.
  2. Schil de zoete aardappels, snij ze in kleine stukjes en kook ze in ca. 20 minuten gaar.
  3. Giet ze af en stamp ze fijn.
  4. Duw de puree door een zeef en weeg 280 gram puree af.
  5. Meng in een kom de eieren, suiker, zout en het citroenrasp tot een gladde en romige massa.
  6. Spatel de zoete aardappelpuree erdoorheen.
  7. Zeef de bloem en bakpoeder en spatel het in delen, met de zonnebloemolie, door het beslag.
  8. Verdeel het beslag in tweeen en voeg bij één deel de creme fraiche, melk en cacao toe.
  9. Roer goed.
  10. Vet een cakevorm in of bekleed hem met bakpapier.
  11. Giet vervolgens afwisselend de beslagen in de vorm.
  12. Trek met een vork of satéprikker streepjes in het beslag waardoor een marmereffect ontstaat.
  13. Bak de cake in ongeveer 1 uur - 1,15 uur gaar in de oven.

Ingrediënten

  • 450 zoete aardappels
  • 160 g suiker
  • 3 eieren
  • citroenrasp
  • 0,5 tl zout
  • 160 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 40 g cacao
  • 75 g crème fraîche
  • 3 el melk

Bereidingtijd

40 minuten

Moeilijkheidsgraad

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.