Zoete-aardappel-moussaka

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180┬║C.
  2. Kook de plakken zoete aardappel circa 8 minuten en giet af.
  3. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg het gehakt, de kaneel, nootmuskaat en oregano toe en bak circa 5 minuten. Voeg de tomatenblokjes toe en warm nog even door. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Bestrijk de aubergineplakken met de rest van de olijfolie. Verhit een grillpan op middelhoge stand en gril hierin de aubergine tot er grillstrepen ontstaan.
  5. Meng de ricotta met de oude kaas en breng op smaak met zout en peper.
  6. Verdeel wat plakken zoete aardappel over de bodem van de ovenschaal. Schep er vervolgens een laagje van het gehaktmengsel op en leg daarop een paar plakjes gegrilde aubergine. Verdeel daarover weer een laag zoete aardappels, gehaktmengsel en aubergine. Herhaal totdat alles op is.
  7. Verdeel het ricottamengsel als laatste laag erover en bak de moussaka in de oven in circa 30 minuten gaar en goudbruin.

Ingrediënten

  • 500 g zoete aardappels, geschild, in plakjes
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 300 g rundergehakt
  • 0,5 theel. kaneelpoeder
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 1 eetl. gedroogde oregano
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 aubergine, in dunne plakken
  • 200 g ricotta
  • 50 g oude kaas, geraspt

Benodigdheden

  • ovenschaal, ingevet

Bereidingtijd

30 minuten

  • 30 minuten oventijd

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.