Zoete-aardappelbeignets met kerrie en yoghurtdip

Bereiding

  1. Roer de ingrediƫnten voor de dip door elkaar, dek af en laat in de koelkast op smaak komen.
  2. Snijd de aardappels in gelijke dunne schijfjes. Klop het eiwit los met een garde. Zeef de bloem, kerrie en een snuf zout erboven en klop tot een luchtig beslag.
  3. Verhit de olie in een diepe hapjespan. De olie is heet genoeg als een klein druppeltje van het beslag blijft drijven en de olie laat sissen.
  4. Haal de aardappelschijfjes met 2 vorken door het beslag en leg ze voorzichtig met een paar stuks tegelijk in de hete olie. Frituur de beignets om en om in een paar minuten goudbruin. Laat kort uitlekken op keukenpapier en houd eventueel warm in de oven.
  5. Serveer de beignets warm op een grote schaal met de yoghurtdip.

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappels, geschild
  • 1 eiwit
  • 2 eetl. bloem
  • 1 theel. kerriepoeder
  • 500 ml zonnebloemolie, om te frituren
  • 100 g Griekse yoghurt, voor de dip
  • 1 teentje knoflook, geperst, voor de dip
  • 1 takje munt, fijngehakt, alleen de blaadjes, voor de dip
  • 1 takje peterselie, fijngehakt, alleen de blaadjes, voor de dip
  • 0,5 limoen, sap, voor de dip

Benodigdheden

  • keukenpapier

Bereidingtijd

40 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

klein gerecht, voorgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.