Zoete-aardappelburger met balsamico-ui en geitenkaas

Voorbereiding

Meng de zoete aardappel, knoflook, oregano en komijn in een keukenmachine. Roer de eieren, de helft van de geitenkaas en het paneermeel erdoor en breng op smaak met zout en peper. Maak er met vochtige handen 4 grote of 8 kleine burgers van en zet 1 uur afgedekt in de koelkast.

Bereiding

  1. Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie op middelhoge stand en bak hierin de burgers in 7-8 minuten rondom goudbruin en gaar. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin rode ui met de balsamicoazijn in 9-10 minuten zacht.
  2. Gril de hamburgerbroodjes op de snijkant. Beleg de broodjes met de rucola, de zoete-aardappelburgers, balsamico-uien en de rest van de geitenkaas.

Ingrediënten

  • 500 g zoete aardappels, geschild, geraspt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 eetl. oregano
  • 2 theel. komijnpoeder (djinten)
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 200 g zachte geitenkaas
  • 2 eetl. paneermeel
  • 4 eetl. zonnebloemolie
  • 1 rode ui, in ringen
  • 2 eetl. balsamicoazijn
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 75 g rucola

Bereidingtijd

35 minuten

  • 60 minuten koelen

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

bijgerecht, hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.