Zoete-aardappelburger met frisse yoghurtsaus

Bereiding

  1. Rasp de zoete aardappels grof.
  2. Meng met de eieren, bloem, sjalot, helft van de munt en komijn-, kerrie- en korianderpoeder.
  3. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Vorm er met vochtige handen 4 burgers van en leg ze circa 15 minuten in de diepvries.
  5. Verhit de olie en bak hierin de burgers op middelhoge stand in circa 15 minuten goudbruin.
  6. Meng intussen de yoghurt met de knoflook, olijfolie en overige munt en breng op smaak met een snuf zout.
  7. Serveer de burgers op een broodje met de sla, komkommer en yoghurtsaus.

Ingrediënten

  • 800 g zoete aardappels, geschild
  • 4 eieren
  • 4 eetl. bloem
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • handje munt, grof gehakt
  • 1 theel. komijnpoeder (djinten)
  • 1 theel. kerrie
  • 1 theel. korianderpoeder (ketoembar)
  • 3 eetl. zonnebloemolie
  • 300 g Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 eetl. olijfolie
  • 4 witte kadetjes, gehalveerd
  • 200 g botersla
  • 1 komkommer, in linten geschaafd

Bereidingtijd

30 minuten

  • 15 minuten afkoelen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

klein gerecht, hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.