Zoete-aardappelcurry met kip

Bereiding

  1. Verhit de wokolie en roerbak hierin de aardappelblokjes 2-3 minuten. Voeg de kip toe en bak 2-3 minuten mee.
  2. Schep de wokgroente, paksoi en currypasta erdoor en bak circa 2 minuten. Giet de kokosmelk erbij en stoof op een lage stand 7-8 minuten.
  3. Verhit de frituurolie tot 180┬║C. Frituur de plakjes zoete aardappel in de olie in 3-4 minuten bruin. Laat de chips uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout.
  4. Bestrooi de curry met de koriander en serveer met de chips en partjes limoen.

Ingrediënten

  • 4 eetl. wokolie of
  • 4 eetl. arachideolie
  • 750 g zoete aardappels, geschild, in kleine blokjes
  • 500 g kipdijfilets of, in blokjes
  • 500 g kipfilets, in blokjes
  • 400 g oosterse wokgroenten
  • 1 kleine paksoi, in repen
  • 3 eetl. currypasta
  • 400 ml kokosmelk
  • 4 zoete aardappels, in dunne plakken geschaafd
  • frituurolie
  • 2 eetl. koriander, gehakt
  • 1 limoen, in partjes

Benodigdheden

  • keukenpapier

Bereidingtijd

20 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.