Zoete-aardappelkrokantjes met rozemarijn en zeezout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180┬║C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en bestrijk het papier met een kwastje olie.
  2. Schaaf de zoete aardappels in flinterdunne plakken. Dit gaat het snelste met een mandoline of kaasschaaf.
  3. Leg de plakken naast elkaar op de bakplaat en bestrijk ze met olie. Bestrooi met grof zeezout en gedroogde rozemarijn en rooster de krokantjes circa 20 minuten hoog in de oven.
  4. Serveer direct warm of laat afkoelen. Deze zoete aardappelkrokantjes zijn lekker als bijgerecht of snack met citroen- of chilimayonaise of met een dip van kwark met geraspte Parmezaanse kaas.

Ingrediënten

  • zoete aardappel, schoongeboend
  • zonnebloemolie
  • zeezout
  • gedroogde rozemarijn

Benodigdheden

  • bakplaat met bakpapier
  • mandoline of
  • kaasschaaf

Bereidingtijd

15 minuten

  • 20 minuten oventijd

Moeilijkheidsgraad

Menugang

tussendoortje, klein gerecht, bijgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.