Zoete-aardappelschotel met salie en pecannoten

Bereiding

  1. Stoom of kook de zoete aardappels gaar en stamp ze tot een puree. Verwarm de oven voor op 180┬║C.
  2. Meng de aardappelpuree met de roomkaas en breng flink op smaak met zout en peper. Schep de puree in de ovenschaal.
  3. Smelt intussen de boter in een pan en bak hierin de salie met het broodkruim op middelhoge stand in circa 7 minuten goudbruin.
  4. Rooster de pecannoten in een droge, hete koekenpan en hak ze grof. Meng de koekkruimels met het broodkruim en de pecannoten.
  5. Bestrooi de ovenschotel met dit mengsel en bak in de oven in circa 30 minuten goudbruin. Serveer direct.

Ingrediënten

  • 800 g zoete aardappels, geschild
  • 300 g roomkaas
  • 3 el boter
  • 10 blaadjes verse salie of
  • 3 el gedroogde salie
  • 75 g broodkruim of
  • 75 g paneermeel
  • 50 g pecannoten
  • 3 kandijkoekjes, verkruimeld

Benodigdheden

  • ovenschaal, ingevet

Bereidingtijd

30 minuten

  • 30 minuten oventijd

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

bijgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.