Zoete aardappelsoep met knoflooktoast

Bereiding

  1. Verwarm de grill op de hoogste stand. Halveer 1 teentje knoflook en pers de andere teentjes. Verhit de olie in een (soep)pan en fruit hierin kort de ui en geperste knoflook.
  2. Voeg de kaneel- en chilipoeder en zoete aardappels toe en schenk de groentebouillon erbij. Kook circa 15 minuten totdat de aardappels zacht zijn.
  3. Bestrijk ondertussen de plakjes stokbrood met de gehalveerde knoflook en gril deze knapperig in de oven.
  4. Pureer de soep met een staafmixer, breng op smaak met zout en peper en serveer met de yoghurt en de knoflooktoast.

Ingrediënten

  • 3 teentjes knoflook
  • 2 eetl. zonnebloemolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 0,5 theel. kaneelpoeder
  • 0,5 theel. chilipoeder
  • 1 kg zoete aardappel, geschild, in stukken
  • 1 l groentebouillon
  • 1 stokbrood, in plakjes
  • 4 eetl. yoghurt

Bereidingtijd

25 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.