Zoete-aardappelsoep met pompoenpitten en sesam

Bereiding

  1. Kook de zoete aardappels, wortel, paprika, knoflook en specerijen in circa 20 minuten gaar in de groentebouillon. Pureer de soep en zeef zodat deze een zijdezachte structuur krijgt.
  2. Rooster de pompoenpitten en het sesamzaad in een droge, hete koekenpan en voeg de honing toe. Roer snel en goed door en laat afkoelen op een bakplaat. Bestrooi met zout en peper.
  3. Meng de kwark met de limoenrasp, -sap en rode peper. Verdeel de soep over borden en schep een lepel van het kwarkmengsel in elk bord.
  4. Bestrooi met de crunchy pompoenpitten met sesam en serveer direct.

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappels, in blokjes
  • 3 wortels, geschrapt, in blokjes
  • 1 paprika, in blokjes
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • eventueel 1 theel. kardemompoeder
  • 0,5 theel. kurkuma
  • 0,5 theel. kaneelpoeder
  • 0,5 theel. cayennepeper
  • 1 l groentebouillon
  • 4 eetl. pompoenpitten
  • 2 eetl. sesamzaad
  • 2 eetl. honing
  • 5 eetl. kwark
  • 1 limoen, rasp en sap
  • eventueel 0,5 rode peper, in dunne ringetjes

Bereidingtijd

30 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

lunch, voorgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.