Zoete-aardappelsoufflé met komijn

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Maak een puree van de geschilde en gekookte zoete aardappels en het klontje boter. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Klop de eidooiers en geraspte kaas erdoorheen. Klop de eiwitten stijf en spatel rustig door de puree.
  4. Schep over in de (soufflé)ovenschaal of eenpersoons schaaltjes en bestrooi met een snufje komijnpoeder. Bak de soufflé in de oven in circa 30 minuten gaar.

Ingrediënten

  • 500 g zoete aardappels, geschild, gekookt
  • 1 klontje boter
  • 2 eidooiers
  • 100 g oude kaas, geraspt
  • 2 eiwitten
  • 1 snufje komijnpoeder (djinten)

Benodigdheden

  • ovenschaal, ingevet of
  • 4 eenpersoons soufflébakjes, ingevet

Bereidingtijd

30 minuten

  • 30 minuten oventijd

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

bijgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.