Zoete-aardappelstamppot met knolselderij, appel en tijm

Bereiding

  1. Kook de zoete aardappels met de knolselderij in 15-20 minuten gaar. Giet af en laat uitlekken.
  2. Verhit de helft van de boter en bak hierin de worstjes 4-6 minuten. Stamp de aardappels met de knolselderij grof met de rest van de boter en de melk.
  3. Schep de appel, tijm en de helft van de ui erdoor en breng op smaak met zout en peper. Garneer de stamppot met de rest van de ui en serveer met de worstjes.

Ingrediënten

  • 1 kg zoete aardappel, geschild, in blokjes
  • 400 g knolselderij, geschild, in blokjes
  • 100 g boter
  • 4 (merguez)worstjes, ingeprikt
  • 125 ml warme melk
  • 2 appels, geschild, grof geraspt
  • 0,5 el tijm of, gehakt
  • 0,5 el rozemarijn, gehakt
  • 1 rode ui, gesnipperd

Bereidingtijd

30 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.