Zoete aardappelstamppot met paksoi

Omschrijving

Kook de aardappelblokjes gaar in water met zout. Stamp tot een puree met de melk en boter en houd warm. Bak het ontbijtspek uit tot het krokant is. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Voeg de uien toe aan het bakvet en fruit enkele minuten. Voeg de ketjap en 4 eetlepels water toe en laat op een lage stand even sudderen. Schep de paksoi door de puree en breng op smaak met zout en peper. Verdeel het spek over de stamppot en geef er een lepel van de uienjus bij.

Ingrediƫnten

  • 1 kg zoete aardappel (geschild, in blokjes)
  • 200 ml (soja)melk (warm)
  • 4 el boter
  • 300 g ontbijtspek (in plakjes)
  • 2 uien (fijngesneden)
  • 6 el ketjap manis
  • 2 stronken paksoi (fijngesneden, gewassen)
  • Bereidingtijd

    ca. 20 minuten

    Aantal personen

    4 personen

    Moeilijkheidsgraad

    Menugang

    Hoofdgerecht

    Voedingswaarden

    455;24;15;41
    Inschrijven nieuwsbrief

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze aanbiedingen, de lekkerste recepten, handige tips en andere nieuwtjes.