Zoete-aardappelstamppot met spitskool en shoarma

Bereiding

  1. Kook de aardappelblokjes met de knoflook in circa 10 minuten gaar in water met zout.
  2. Verhit intussen 2 eetlepels olie in een hapjespan en fruit hierin de ui in circa 5 minuten zacht. Voeg de specerijen, gember en koolreepjes toe en roerbak circa 5 minuten op een lage stand. Leg een deksel op de pan en stoof de kool in circa 5 minuten beetgaar.
  3. Giet de aardappels af en laat goed uitlekken. Voeg de boter toe en stamp tot een gladde puree. Schep de gekruide kool erdoor en breng de stamppot op smaak met peper.
  4. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin de shoarmareepjes in circa 4 minuten op hoge stand gaar.
  5. Voeg de honing toe en bak het vlees nog een paar minuten op middelhoge stand krokant. Serveer het shoarmavlees bij de stamppot.

Ingrediënten

  • 1 kg zoete aardappel, geschild, in kleine blokjes
  • 0,5 bol knoflook, gepeld, gekneusd
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 theel. kaneelpoeder
  • 1 theel. korianderpoeder (ketoembar)
  • 1 verse gember, geschild, geraspt
  • 600 g spitskolen, in dunne reepjes
  • 1 eetl. boter
  • 1 eetl. olijfolie, voor het vlees
  • 400 g shoarmavlees, voor het vlees
  • 2 eetl. honing, voor het vlees

Bereidingtijd

30 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.