Zoete-aardappeltaart

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Bestuif de taartvorm met bloem. Bekleed de vorm met plakjes bladerdeeg en druk daarbij de naden goed op elkaar. Snijd overhangend deeg netjes bij en bestrijk het deeg met het losgeklopte ei. Prik met een vork hier en daar gaatjes in de bodem en bak de bodem laag in de oven circa 10 minuten voor.
  3. Schaaf intussen de aardappel in zeer dunne plakjes met een mandoline, in een keukenmachine of met een kaasschaaf.
  4. Klop de ricotta los met de eieren en giet dit mengsel op de taartbodem. Meng de suiker met de kaneel en rozijnen en verdeel over de ricotta.
  5. Leg de aardappelplakjes dakpansgewijs op de vulling en bestrijk met de olie. Bak de taart nog 20 minuten in het midden van de oven. Laat afkoelen tot lauwwarm.
  6. Serveer met lobbig geklopte slagroom of crème fraîche.

Ingrediënten

  • 1 eetl. bloem
  • 8 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 0,5 ei, losgeklopt
  • 1 zoete aardappel, geschild
  • 250 g ricotta
  • 2 eieren
  • 25 g suiker
  • 1 mespunt kaneelpoeder
  • 100 g blanke rozijnen
  • 1 eetl. olie

Benodigdheden

  • vierkante taartvorm, ingevet of
  • bakplaat, ingevet

Bereidingtijd

20 minuten

  • 30 minuten oventijd

Aantal personen

8 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

nagerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.