Zoete-aardappeltaartjes met rode ui en salie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC en vet de taartvormpjes in. Kook de aardappelblokjes 3 minuten.
  2. Giet ze af en spoel er koud water over. Laat goed uitlekken.
  3. Klop de eieren los met zout en peper. Schep de helft van de kaas, de gehakte salie, de zoete aardappel en uienringen erdoor.
  4. Bekleed de vormpjes met het deeg en verdeel het aardappelmengsel erover. Bestrooi met de rest van de kaas en leg een blaadje salie erop.
  5. Bak de taartjes in het midden van de oven in 20-22 minuten goudbruin en gaar. Lekker met een groene salade.

Ingrediënten

  • 300 g zoete aardappels, geschild, in kleine blokjes
  • 3 eieren
  • 100 g oude kaas, geraspt
  • 4 blaadjes salie en, fijngehakt
  • blaadje salie, om te garneren
  • 2 rode uien, in dunne halve ringen
  • 4 plakjes hartigetaartdeeg, ontdooid

Benodigdheden

  • 4 eenpersoons taartvormpjes, 10-12 cm ø

Bereidingtijd

20 minuten

  • 20 minuten oventijd

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

bijgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.