Zomerstamppot met saus van saucijzen

Bereiding

  1. Trek de vellen van de saucijsjes en verkruimel het vlees. Bak het op middelhoge stand samen met de knoflook en de ui lichtbruin.
  2. Voeg de tomaten zonder het sap toe en maak ze met een vork wat kleiner.
  3. Laat de saus op middelhoge stand circa 5 minuten inkoken. Mocht de saus wat te dik worden, voeg dan wat tomatensap toe.
  4. Breng op smaak met zout en peper. Kook ondertussen de aardappelen gaar in ruim water met de bouillontabletten.
  5. Giet af en stamp ze fijn met de geraspte courgette en peterselie. Breng verder op smaak met zout en peper. Serveer met de vleessaus.

Ingrediënten

  • 4 saucijzen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui, gesnipperd
  • 400 g gepelde tomaten, blik
  • 600 g kruimige aardappels, geschild, in stukken
  • 2 groentebouillontabletten
  • 2 courgettes, gewassen, grof geraspt
  • 1 bos krulpeterselie, fijngehakt, gewassen

Bereidingtijd

20 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.