Zuurkool rol

Bereiding

  1. Kook de zuurkool met 1/4 l water 15 minuten.
  2. Afgieten en goed laten uitlekken.
  3. Schil ondertussen de aardappels, snijd ze in stukjes van ca. 2 cm, zet ze op in een laagje koud water, breng aan de kook en kook ze 10 minuten.
  4. Afgieten.
  5. Snijd de bosuitjes in smalle ringen.
  6. Snijd de worst in halve plakjes.
  7. Meng de heel goed uitgelekte zuurkool met de aardappel, de bosui, worst en bakgember.
  8. Bedek een bakplaat met bakpapier.
  9. Plak 3 rijen van 3 plakjes taartdeeg aan elkaar op de bakplaat: plak de randjes van elk plakje op elkaar en de drie rijen ook op elkaar (zodat je één lange rechthoekige plak deeg krijgt).
  10. Schep het zuurkoolmengsel in de lengte in het midden van de plak deeg en rol het deeg eromheen.
  11. Druk de rand goed aan.
  12. Spuit er met een plantenspuit eventueel een klein beetje koud water over.
  13. Bak de zuurkool met worst “rol” in een voorverwarmde oven (200C) in 30-35 minuten goudbruin.
  14. Snijd de rol in 4-8 stukken en leg ze op 4 borden.

Ingrediënten

  • 500 g zuurkool
  • 300 g aardappels
  • 1 bosje lente-/bosui
  • 1 rookworst
  • 3 el bakgember
  • 9 plakjes hartige taartdeeg

Bereidingtijd

25 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.